CHAMBRE SEPAREÉ

SELSKAPSLOKALER MED HISTORIE

Da bygget ble reist, for nesten 250 år siden, bodde det færre enn 2000 mennesker i Stavanger. James Cook var fremdeles ute på jakt etter uoppdagede kontinenter.

På den tiden, hvis du hadde sittet her og sett ut av vinduet, ville du kanskje sett seilskip legge til, og bryggesjauere med tønner og kister hadde kommet vraltende opp fra havnen og inn i døren. For i 1780 ble dette huset brukt til å lagre varer som kom med skip fra andre steder.

I disse dager er duftene, lydene og temperaturen litt annerledes her inne. Nå flyter konversasjonen jevnt over småretter og klirrende vinglass, og det er lunt og trivelig selv når regn og vind pisker mot vinduene. Og den lokale maten gjestene får servert, ville ingen klart å fantasere seg frem til i 1780. Men stemningen fra James Cooks tid sitter fremdeles i tak og vegger.

SELSKAP & GRUPPER

Om du vil vite mer om hvordan vi kan hjelpe med det neste selskapet ditt, kan du sende oss en e-post til booking@matkontoret.no
Vi svarer alle henvendelser raskt.